2021 Ambalaj Trendleri

06 Kasım 2020

Tüm dünyada ticari işlemlerde ürün ambalajı önemli bir yer tutmaktadır. Bu geniş alan, çok sayıda alt kategoriyi kapsar. Günümüzde gıda paketleme endüstrisi, lüks mal paketleme endüstrisi, elektronik paketleme endüstrisi ve diğer özel ürün paketleme türleri gibi sektörler genellikle niş pazarlama firmalarının ilgisini çekmektedir. Bu çeşitli, sürekli değişen endüstri, hızla gelişen küresel bir toplumun ihtiyaçlarını yansıtır.

Tıpkı diğer endüstriler gibi, ürün paketleme de trendleri yansıtır. Bu değişiklikler hem üretimi hem de tasarımı hem de satışı etkiler. Tüketicilerin çeşitli ürünleri karşılaştırma, seçme ve kullanma şeklini etkiler. 2021 yılında bu konuda bazı değişiklikler olacağı öngörülüyor.

Bu devasa pazardaki çeşitlilik göz önünde bulundurulduğunda, ambalajdaki önde gelen trendlerin seçilmesi zor olduğunu kanıtlıyor. Görünüşe göre 2021, belki de büyük ölçüde yılın ilk altı ayında dünya çapında meydana gelen olaylar nedeniyle bazı tahminler gerçekleşmeyebilir.

Covid-19 virüs, tüketicinin bir ambalaj sorunu olarak biyogüvenliğin önemine odaklanmasına neden oldu. Bu endişe, en çok yiyecek ve içecek ürünlerinin ambalajlanmasında belirgindir. Belki de bu eğilimlerin tam yansımaları önümüzdeki aylarda ve yıllarda ortaya çıkmaya devam edecek.

2021 yılına girmeden hazırlıklara başlamak istiyorsanız yeni yılda sıkça göreceğimiz ambalaj trendlerini derledik. Yeni yıl modasını yakalayabileceğiniz ürün örneklerimize ulaşmak için görsellerin üzerine tıklayabilirsiniz. 

Not: posetmarketi.com' da satılan bütün ürünler el değmeden üretilmektedir. Hijyen, günümüzde dikkat etmemiz gereken en önemli etmenlerden birisi olduğu için gönül rahatlıği ile kullanabilirsiniz.


Yeni Yıl Hazırlıklarında Kullanabileceğiniz 2021 Ambalaj Trendleri;

Biyogüvenlik

Covid-19 virüsünün bazı gıda ürünlerini bulaşma olasılığı hakkındaki endişeler, özellikle yiyecek ve içeceklerin ambalajlanmasında biyogüvenlik sorunları hakkında tüketiciyi bilinçlendirmiştir. Jessica Paige geçtiğimiz günlerde Coronavirus Pandemisinin ardından ambalajı tartışan bir makalede bu konuya değindi. Geçmişte bazı yerlerde ambalajı bulunmayan ürünlerin, pazarlamacıların malları koronavirüs ile temastan koruma becerisi konusunda müşterilere güvence vermek için artık belirli yerlerde ambalajlama gerektirebileceğini belirtti. Örneğin, bazı toptan gıda ürünleri için ambalajın değiştirilmesi muhtemelen bu eğilimi yansıtmaktadır. Gıda üreticileri, bu ürünleri daha iyi hijyen ve biyogüvenliği teşvik edecek şekilde paketleme çabalarını vurgulayarak müşterilerine güven verebilir.

Sürdürülebilirlik

Birkaç yıl önce ortaya çıkan eğilimi sürdüren birçok ürün imalat firması, ürünleri için sürdürülebilir, çevre dostu ambalajlar sağlamaya çalışacaktır. Bu strateji, bir şirketin imajını olumlu bir şekilde desteklerken daha yeşil bir toplumu destekler. Tüketicilerin önemli bir yüzdesi bu konuyla ilgilendiğini bildirdiği için, sürdürülebilir bir ambalajlama biçimi kullanmak muhtemelen daha güçlü bir müşteri saygınlığı yaratır.

Şeffaf Ambalaj

Tam ifşa ve hesap verebilirliği optimize etmek için bazı şirketler, malın pencere benzeri şeffaf bir görünümünü sunan ambalajı benimseyecek. Bu eğilim, örneğin yiyecek ve içecek ambalajlarında yaygın olarak görülmektedir. Satıcıların, mallarının sağlıklı ve çekici niteliklerini potansiyel alıcılara etkili bir şekilde sergilemelerini sağlar.

Sade Desenler

Ambalaj, çoğu ürünün dış yüzeyinde iki boyutlu resimlere katkıda bulunacaktır. Pratik bir bakış açısından, bu eğilim daha kolay, daha uygun maliyetli ambalaj etiketi baskısına olanak tanır. Çoğu ürün paketindeki süslü tasarımlar bile çok dokulu yüzeylere dayanmaz.

Zenginlik ve Lüks

Pek çok yerde son dönemdeki ekonomik gerilemelerle tutarlı olarak, isteğe bağlı ürünler için ambalajların bir zenginlik ve zenginlik duygusu vurgulanıyor. Hem ayrıntılı, süslü tasarımlar hem de altın veya gümüş varaklı ambalajların kullanımı bu lüks ve rahatlık duygusunu aktarmaya yardımcı olabilir. Pazarlamacılar, müşterilerin markalarını ani harcamalar olarak satın aldıklarında kendilerini şımartılmış ve değerli hissetmelerini ister.

Toprak Tonları ve Nötr Renkler

Mevcut ambalaj trendleri, birkaç yıl önce tercih edilen keskin siyah-beyaz renk kontrastlarından uzaklaşmayı yansıtıyor. Pek çok ürün tedarikçisi ambalaj tasarımlarında sıcak toprak tonlarını ve daha yumuşak, nötr renkleri vurgulayacaktır. Ürünün doğası muhtemelen belirli renk seçimini etkileyecektir.

Kaynak: https://linchpinseo.com

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.